Merknaam checken

Voordat u een merk wilt registreren is het belangrijk dat u eerst een goed merknaam onderzoek uitvoert. Dit kan uiteraard door middel van een merknaam check. Niet alleen om een originele pakkende merknaam te creëren, maar ook om de merknaam te onderscheiden van bestaande, gelijke en geregistreerde merknamen. Op deze manier voldoet een merknaam aan voldoende onderscheidend vermogen om geaccepteerd te worden door de overheidsinstantie.

Zelf uw merknaam checken op het internet

Als uw merknaam al wordt gebruikt door iemand anders, dan zal deze waarschijnlijk uit de zoekmachines naar voren komen. U kunt op deze manier zelf een merknaam onderzoeken. Het controleren via zoekmachines geeft alleen geen volledige zekerheid over de beschikbaarheid van een merknaam. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw merknaam met zekerheid te laten checken. 

Merknaam checken in het merkenregister

Een andere optie om zelf een merknaam check uit te voeren is door gebruik te maken van het merkenregister. In het merkenregister vindt u alle geregistreerde merken en lopende aanvragen. Naast het Benelux merkenregister is er ook een Europees merkenregister, een Internationaal merkenregister en zijn er de Nationale merkenregisters. 

Wat is het risico?

Een merkenregister is een openbaar register, waarbij iedere merkhouder zelf in de gaten moet houden of er nieuwe merk aanvragen worden gedaan die verwarring kunnen wekken. Vervolgens wordt er van de merkhouder verwacht om hier bezwaar tegen te maken.

Het is belangrijk meerdere factoren in de gaten te houden bij een merknaam onderzoek, namelijk: waar wordt de merknaam gebruikt en voor welke producten en/of diensten wordt de merknaam gebruik. De doelstelling van een uitgebreid merknaam onderzoek is uiteraard om eventuele conflicten te vermijden.

Professionele hulp bij uw merkonderzoek?

Wilt u controleren of uw merk nog niet geregistreerd staat? Wij helpen u graag met een merkonderzoek. Door middel van een merkonderzoek bouwt u niet alleen zekerheid van uw merknaam op, ook onnodige conflicten worden vermeden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

× Stel je vraag via WhatsApp