Blog Patentrecht

Ondernemend Noaberschap

“Twente is de meest innovatieve regio” volgens een onderzoek van de Erasmus Universiteit. “Twentse economie trekt langzaam aan” blijkt uit de nieuwste Twente Index van Saxion.

Er zijn vele initiatieven om de innovatie te stimuleren. Zo is er het Innovatieplatfom Twente, waarin overheid, ondernemingen en onderwijsinstellingen een economische structuurversterking te weeg brengen. De Regio Twente stelt kennisvouchers beschikbaar waarmee bestaande MKB bedrijven geholpen worden om nieuwe innovaties te ontwikkelen. En met de Innovatiesprong wordt getracht de komende jaren de kennisintensieve bedrijven verder te stimuleren om zo de werkgelegenheid in Twente verder te verbeteren.

Maar wat moet je daarmee als je een goed idee hebt en je een eigen bedrijf wilt starten?

Begrijp me niet verkeerd: Het is zeker goed om de regio Twente te stimuleren en er voor te zorgen dat er voldoende werkgelegenheid is. De sleutel daartoe is, ook in mijn visie, het stimuleren van kennis en innovatie.

Het is echter tegenwoordig lastig zat om wat startkapitaal te vergaren. De banken zijn al lang niet meer zo vrijgevig met startersleningen en aankloppen bij Boeing, Siemens of Apollo Vredestein, de pronkstukken van al die initiatieven, helpt je ook niet verder.

Van oudsher heb je in Twente, de Achterhoek en Drenthe het Noaberschap; Bij gebrek aan openbare voorzieningen help je je naaste buren daar waar nodig. Je doet eens een boodschap, zorgt voor de planten tijdens een vakantie en je biedt ondersteuning in zwaare tijden.

In de gedachte van dit Twentse gebruik, hebben wij er bij Inaday Merken en Patenten voor gekozen om binnen de mogelijkheden van onze dienstverlening de helpende hand te bieden aan startende bedrijven. Dit doen wij met onze innovatievoucher: een patentbescherming met 40% korting, zodat de starter zonder risico zijn goede idee op de markt kan brengen.

Een typisch voorbeeld van Ondernemend Noaberschap.

Wie volgt?

Bas-Jan ’t Jong

Octrooigemachtigde
× Stel je vraag via WhatsApp