Hoe kan ik zonder geld mijn idee beschermen?

Om je idee te beschermen moet je rekening houden met het maken van kosten, dit kan dus niet zonder geld. Veel intellectuele eigendomsrechten moet je aanvragen. Op het moment dat je een aanvraag voor een dergelijk recht indient (zoals bijvoorbeeld een patentaanvraag of een merkregistratie), dan betaal je overheidstaksen.

Daarnaast moet je aanvraag een goede en nauwkeurige omschrijving bevatten van datgene waar je bescherming voor aanvraagt. In principe kun je zelf een aanvraag voor bescherming opstellen, maar het opstellen van een aanvraag is vakwerk. Een slechte omschrijving kan je aanvraag waardeloos maken, en kan uiteindelijk zelfs je verdere mogelijkheden voor bescherming aantasten. Op het moment dat je tijd en geld geïnvesteerd hebt in het bedenken en ontwikkelen van je uitvinding, dan zou het zonde zijn als derden met je idee aan de haal gaan. Daarom is het aan te raden om je bij het aanvragen van bescherming bij te laten staan.

Wij zijn je daarbij graag van dienst. Heb je een idee en wil je kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor bescherming? Neem dan contact op. Overigens, op het moment dat je als startend ondernemer patent aan wilt vragen, en je ziet op tegen de kosten, dan is misschien de innovatievoucher een interessante optie.

Mochten de kosten toch een probleem vormen, neem dan voordat je je idee openbaart contact op zodat we je tips kunnen geven hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

   Stel je vraag via WhatsApp