Ik heb een nieuwe huisstijl, wat betekent dit voor mijn merk?

Veel bedrijven frissen eens in de zoveel jaar hun huisstijl op. Er komt een nieuw, aangepast logo, nieuwe kleuren enzovoort. Het bedenken en invoeren van een nieuwe huisstijl is vaak een ingrijpende en kostbare operatie waarbij het hele bedrijf wordt doorgelicht en in een nieuw jasje wordt gestoken.

Om er zeker van te zijn dat een ander niet gaat profiteren van de nieuwe huisstijl (door bijvoorbeeld het logo te gebruiken), is het verstandig om het nieuwe logo ook als merk te laten registreren. Verder is het verstandig om dan na te gaan of er nog merkrechten zijn voor oude logo’s. Die merkrechten zullen bij het in gebruik nemen van de nieuwe huisstijl namelijk na verloop van tijd vervallen omdat het een wettelijke verplichting is om de merken die geregistreerd zijn ook te blijven gebruiken. Bij niet-gebruik kunnen de merkrechten vervallen.

Meer informatie over merkrecht?

Heb je je huisstijl aangepast of overweeg je dit te doen? Neem dan contact met ons op voor advies over de mogelijkheden. Of, lees meer over het registreren van uw merk.

   Stel je vraag via WhatsApp