Hoe kan ik mijn uitvinding zo snel mogelijk beschermen?

We begrijpen het wanneer je je uitvinding zo snel mogelijk wilt beschermen. Je wilt immers zo snel mogelijk met je product de markt op. We helpen je graag bij het aanvragen van bescherming.

Technische uitvindingen zijn te beschermen door middel van een patent. We kunnen de patentaanvraag voor EUR 4.750,- ex. BTW binnen een werkdag voor je opstellen. Na akkoord op deze tekst dienen we de patentaanvraag voor je in. Meestal kan dit dezelfde dag nog. Vanaf dat moment ben je beschermd, en kun je met je idee naar buiten komen.

Eventueel kun je ook kiezen voor een levertijd van 3 of 10 werkdagen. In dat geval krijg je een korting van 10% of 20% op dit tarief.

Ook aanvragen voor een modelregistratie of een merkaanvraag kunnen we binnen een werkdag na je opdracht indienen, zodat je snel verzekerd bent van bescherming.

Je zult je misschien afvragen hoe het mogelijk is dat we binnen een korte tijd een aanvraag voor bescherming op kunnen stellen. Inaday is een relatief jong kantoor en bij onze oprichting in januari 2009 hebben we er voor gekozen onze interne bedrijfsprocessen zo vorm te geven, dat wij zonder enig probleem kunnen aanbieden een patentaanvraag, merkregistratie of modelaanvraag in één dag op te stellen en in te dienen. We heten niet voor niets In-a-day (in één dag) !

Een patentaanvraag of octrooiaanvraag bestaat in feite uit drie onderdelen: een beschrijving, conclusies en tekeningen. Wist je dat elke octrooigemachtigde tijdens zijn of haar examen binnen ongeveer 5 uur een complete set conclusies moet kunnen schrijven? En wist je dat bij het schrijven van een patentaanvraag het schrijven van de conclusies ongeveer 50% van de totale tijd in beslag neemt? Met deze kennis zal het gelijk duidelijk zijn, dat het schrijven van een patentaanvraag zeker korter dan 24 uur duurt.

Daarnaast zijn wij bij Inaday van mening dat een dag 24 uur heeft (hetgeen misschien niet door onze concurrenten onderschreven wordt), waardoor het voor ons geen enkel probleem vormt om voor u binnen één dag een patent bescherming te regelen.

Heb je een idee dat je wilt beschermen? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag!

   Stel je vraag via WhatsApp