Mag ik mijn product aanbieden als ik patent aanvraag?

Met een patentaanvraag heb je de mogelijkheid om je technische uitvindingen beschermen. Voorwaarde voor het krijgen van bescherming is nieuwheid en inventiviteit ten opzichte van alle eerdere wereldwijde publicaties. Dit biedt je de mogelijkheid om anderen te verbieden om een product aan te bieden dat valt binnen de beschermingsomvang van je patent. Dit geldt binnen het land waar je bescherming hebt aangevraagd, en zo lang je patent geldig is.

Meer informatie over een patentaanvraag

Een patent of patentaanvraag geeft je echter nog geen recht om inbreuk te maken op andermans eerdere rechten, en het is dus belangrijk om te kijken of jouw product niet alsnog binnen de beschermingsomvang valt van een eerder recht. Wanneer je bijvoorbeeld een doorontwikkeling maakt op een bestaand product, dan kan het zijn dat je een licentie nodig hebt om je product aan te kunnen bieden. Wanneer je bijvoorbeeld een schoen ontwikkelt met een verbeterde sluiting, maar je wilt deze sluiting ook toepassen op een op zichzelf al beschermde schoen, dan heb je voor het op de markt brengen van deze schoen toestemming nodig van degene die de schoen beschermd heeft.

Heb je een patent of wil je patent aanvragen, en heb je vragen over de mogelijkheden om ook de markt te betreden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

   Stel je vraag via WhatsApp