Wat is een innovatievoucher?

De innovatievoucher is een kortingsregeling van Inaday die het voor startend ondernemers tegen een gereduceerde prijs mogelijk maakt om technische ideeën te beschermen. Als je korter dan 3 jaar geleden bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan kun je met de innovatievoucher door een ervaren octrooigemachtigde een Nederlandse patentaanvraag laten opstellen, welke daarna bij het Nederlandse Octrooicentrum kan worden ingediend. Een innovatievoucher kunt je aanschaffen voor EUR 3.600,- ex. BTW. Ten opzichte van het reguliere Inaday-tarief scheelt dat al snel 40% in de kosten.

Meer informatie

Hierdoor zorgt u ervoor dat uw technische innovatie, uitvinding of slimme idee beschermd is en u vrij bent om met andere partijen te praten. Zo kunt u met een gerust hart werken aan de marktintroductie. Na indiening van de patentaanvraag herinneren wij u tijdig aan het verlopen van het eerste jaar, zodat op tijd beslist kan worden over bescherming in het buitenland. Ook ontvangt u reminders voor het in stand houden van het patent of octrooi.

Bovendien hebt u met een ingediende patentaanvraag een jaar lang de mogelijkheid om de bescherming naar andere landen uit te breiden. U kunt zelfs in het eerste jaar het product over de gehele wereld tonen en pas aan het eind van het jaar beslissen waar u verdere bescherming wenst. Door het indienen van het Nederlandse octrooi of patent hebt u dus in feite een jaar lang bescherming voor de gehele wereld!

Heeft u interesse in de innovatievoucher? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over patentaanvragen?

Heb je nog vragen over het aanvragen van een patent? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

   Stel je vraag via WhatsApp