Wat kost een patent?

Bij het aanvragen van patent dien je rekening te houden met kosten op verschillende momenten: bij aanvraag, tot aan verlening en voor instandhouding.

Voor het aanvragen van patent moet een beschrijving worden opgesteld, waarin je uitvinding technisch wordt beschreven. Het opstellen van een beschrijving die een goede basis voor bescherming biedt is vakwerk. Octrooigemachtigden van Inaday kunnen binnen 10 werkdagen een patentaanvraag voor je schrijven voor EUR 4.480,- ex. BTW. Aan het octrooicentrum betaal je indieningstaksen.

Na de indiening moet je patentaanvraag in de meeste gevallen een inhoudelijke behandeling doorlopen waarin de octrooiraad beoordeelt of je uitvinding voldoet aan de vereisten voor bescherming. Het kan hierbij nodig zijn om beperkingen door te voeren, of om argumenten in te dienen.

Daarnaast moet je om je patent van kracht te laten blijven doorgaans jaarlijks een instandhoudingstaks betalen.

In onze kennisboekjes kun je de details over het aanvragen van patent in Nederland en Europa lezen. Hierin staat ook uitgelegd met welke kosten je in deze procedures rekening dient te houden, en op welk moment deze kosten komen. Voor startend ondernemers heeft Inaday bovendien een kortingsregeling: de innovatievoucher.

Heb je interesse in het aanvragen van patent, of heb je nog verdere vragen? Neem dan contact op.

   Stel je vraag via WhatsApp