Tarieven patentrecht

Hieronder vindt u onze vaste tarieven voor het laten uitvoeren van een patentonderzoek en voor het aanvragen van patent in Nederland en Europa.


CONTACT OPNEMEN

Patent tarieven

Hieronder leest u wat de kosten voor patent aanvragen zijn. Een patent geeft de uitvinder van een technische product of proces het eigendomsrecht op deze uitvinding. De unieke technische ideeën van een uitvinding worden met patentrecht beschermd en anderen mogen de uitvinding zonder toestemming niet gebruiken, verkopen, invoeren of namaken. Met patentrecht bent u vrij om uw idee of product wereldwijd te laten zien, te verkopen, contact te leggen met andere partijen zonder dat uw bescherming in gevaar komt.

De overheidsinstantie Octrooicentrum Nederland (OCNL) heeft drie belangrijke eisen waar een uitvinding aan moet voldoen. Om een patent aan te vragen en te krijgen moet de uitvinding nieuw, inventief en industrieel toepasbaar zijn. Als het aan deze drie eisen voldoet kan het patent verleend worden door het OCNL.

Nieuwheids- onderzoek

€ 1225,-


Aanvragen

Kosten patent aanvragen

v.a. € 6.474,-


Aanvragen

Kortingen voor startende ondernemers


Aanvragen

Wat zijn de tarieven van een patent?

Bij Inaday vraagt u een Nederlandse patentbescherming aan voor € 6.474,- exclusief BTW. Dit is inclusief een advies over het rapport van het officiële nieuwheidsonderzoek. De patentaanvragen voldoen aan alle hoge eisen van de Orde van Octrooigemachtigde.

Voor startende ondernemers hebben wij speciaal kortingsvouchers om hen een duwtje in de rug te geven en snel in Nederland octrooi aan te vragen. Kijk voor de details op: Searchvoucher (€ 995,- ex. BTW) en Innovatievoucher (€ 4.500,- ex. BTW)

Wanneer u meer Europees gericht bent en een Europese patent aanvraag wil indienen, dan kunt u hiervoor mogelijk subsidie krijgen. Kijk voor de details op: Patent aanvragen met subsidie

Benieuwd naar de specifieke tarieven van een patent? Gebruik onze Patent Kostencalculator voor een snel overzicht gebaseerd op uw wensen.

Stappenplan en kosten patent aanvragen

Hieronder worden de stappen voor het aanvragen van een patentrecht verder gespecificeerd.

1. Kennismaking

In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor in Enschede of Heerenveen, of via telefoon of videoverbinding, bespreken wij samen met u of uw uitvinding in aanmerking komt voor patentbescherming. Tijdens het gesprek kunt u ons uw uitvinding toelichten, bijvoorbeeld aan de hand van een prototype, filmpje, een schets of alleen een mondelinge uitleg. Wij blijven in elk geval net zo lang vragen stellen tot we door hebben, waar het om gaat.

2. Oriënterend nieuwheidsonderzoek

Een oriënterend nieuwheidsonderzoek kan gedaan worden om inzicht te verkrijgen of uw uitvinding in aanmerking komt voor de patent aanvraag. Bij dit onderzoek wordt door ons in een gespecialiseerde database gezocht naar publicaties op het gebied van de uitvinding en een inschatting gegeven van de mogelijkheden voor een patentaanvraag van uw uitvinding. De kosten voor een optioneel oriënterend nieuwheidsonderzoek zijn € 1.225,- exclusief BTW.

3. Patentaanvraag schrijven

Voordat een patentrecht aangevraagd kan worden, dient een patentaanvraag geschreven te worden. Een patentaanvraag bestaat uit een omschrijving waarin de stand van techniek en de uitvinding wordt uitgelegd. Het schrijven van de tekst is specialistenwerk en doen wij voor u op basis van de informatie, die we van u krijgen. Inaday is een specialist met jarenlange ervaring in het aanvragen van patentrecht. Wij kunnen uw aanvraag zelfs binnen één werkdag schrijven, wanneer dit nodig is. Zie voor vragen ons artikel :“Patent aanvragen in één dag, hoe is het mogelijk ?". De tarieven voor het schrijven van een patentaanvraag zijn als volgt:

  • € 5.600,- exclusief BTW. We leveren het eerste concept binnen 10 werkdagen aan.

Indien gewenst kunnen we het eerste concept, tegen een toeslag, ook sneller aanleveren.

  • Voor het aanleveren van het eerste concept in 3 werkdagen bedraagt de toeslag 10%
  • Voor het aanleveren van het eerste concept in 1 werkdag bedraagt de toeslag 20%

4. Patentaanvraag indienen

Zodra u akkoord bent met de tekst van de patentaanvraag, wordt het patent aangevraagd bij het Nederlandse Octrooicentrum of de Europese octrooiraad. De tarieven voor het indienen van een patentaanvraag zijn als volgt:

  • € 874,- bij het Nederlandse Octrooicentrum (inclusief een officieel internationaal nieuwheidsonderzoek)
  • € 1655,- bij het Europees Octrooibureau  (inclusief een officieel internationaal nieuwheidsonderzoek)

Direct beschermd

Vanaf het eerste moment dat uw patentaanvraag is ingediend, is uw uitvinding beschermd. Na het aanvragen van een patent heeft u een jaar de tijd om de potentie van uw uitvinding te onderzoeken en verdere bescherming te regelen. De bescherming is wereldwijd geldig, mits u binnen één jaar verdere aanvragen indient in de verschillende landen.

Het Octrooicentrum of het Octrooibureau heeft het rapport van het officiële nieuwheidsonderzoek na 6 tot 9 maanden beschikbaar. Voor € 1350,-  adviseren wij over dit rapport van het officiële nieuwheidsonderzoek van de patent verlenende instantie. Daarnaast zullen we vanaf dat moment uw uitvinding in ons bewakingssysteem opnemen en u periodiek rapporteren welke patentaanvragen gepubliceerd zijn na de indieningsdatum, zodat u op de hoogte bent wat uw concurrentie doet op het gebied van patentbescherming. Het eerste jaar is deze bewaking gratis. Een jaar na de indieningsdatum van de patentaanvraag zal deze bewaking automatisch jaarlijks verlengd worden. De kosten bedragen dan EUR 495,- per jaar.

Meer weten over de kosten van patent aanvragen?

U kunt al voor € 6.474- exclusief BTW een Nederlands patent aanvragen. Voor indiening in andere landen of het verdere verloop van een Europese patentaanvraag neem contact met ons op.

Wil u meer informatie over de tarieven van patent aanvragen? In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor in Enschede, Heerenveen of Zwolle kijken we samen met u of uw uitvinding in aanmerking komt voor patentbescherming en wat het verdere proces zal worden.

Patent registreren

U heeft een uitvinding gedaan, een geweldig idee, of een bestaand product verbeterd en daarvoor wilt u patent aanvragen. Met een patentaanvraag kunt u technische ideeën vastleggen mits ze nieuw en inventief zijn. Door een patent te registreren zorgt u er voor dat u een claim op de wereld legt, zodat u vrij bent uw idee of product te laten zien, te verkopen, contacten te leggen met andere partijen, zonder dat uw verdere bescherming in gevaar komt.

Neem vrijblijvend contact op

Invalid Input
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Invalid Input
Geef aan of je teruggebeld wil worden
Vul je email adres in
Invalid Input
Vul hier je vraag of opmerking in
Invalid Input

Octrooigemachtigden

Bas-Jan 't Jong

Octrooigemachtigde

Maurits de Jong

Octrooigemachtigde

Altijd bescherming binnen één dag

Altijd bescherming binnen één dag

Alle expertise in huis

Alle expertise in huis

Persoonlijk advies en contact

Persoonlijk advies en contact

   Stel je vraag via WhatsApp