Blog

#Merkrecht 

Waarom je kleuren als kleurmerk moet registreren

Kun jij raden welk merk in ons logo verwerkt is op de afbeelding? Vaak herkennen we merken alleen al aan vormen en kleurcombinaties. Zonder dat het woordmerk getoond wordt. De branding van een merk is dus ontzettend belangrijk. Het is daarom niet gek dat bedrijven hun kleuren merkrechtelijk beschermen. Maar het is lastiger dan het klinkt. In dit artikel lees je de voorwaarden en geven we een aantal bekende voorbeelden.

#Patentrecht 

Werelduitvinding van Nederlandse bodem: Bluetooth

Je maakt er waarschijnlijk dagelijks gebruik van. Muziek luisteren met een draadloze koptelefoon. Of handsfree bellen in de auto wanneer je onderweg bent. Dat kan allemaal dankzij een draadloze korte afstand verbinding die apparaten met elkaar kunnen maken: Bluetooth. Maar wist je dat Bluetooth een uitvinding is van Nederlandse bodem? Meer over de geschiedenis van deze uitvinding en de uitvinder lees je in dit artikel.

#Merkrecht 

Emmentaler: käse of herkomst?

Griekse feta, Hollandse Gouda en Halloumi uit Cyprus. Deze streekkazen mogen alleen zo genoemd worden als de kaas in het desbetreffende land geproduceerd is. Maar de Zwitserse Emmentaler mag geen beschermd kaasmerk worden. Uitzonderlijk, want dit is de eerste keer dat een kaassoort geen beschermde status krijgt in de Europese Unie. Benieuwd waarom? Lees het in dit artikel.

#Merkrecht #Patentrecht #Klantcase 

Liftsens®: veiligere werksituaties in magazijnen voor heftrucks

Een veel voorkomend en gevaarlijk probleem in magazijnen en bedrijfshallen: verblinding bij de hefbeweging van heftrucks. Door het heffen moet de chauffeur omhoogkijken en krijgt daardoor de felle magazijnlampen in zijn gezicht. Liftsens® wist hoe deze onveilige werksituaties opgelost kunnen worden... 

#Merkrecht 

MAXimaal merkconflict tussen Nike en Verstappen

Wereldberoemde Formule 1 coureur Max Verstappen wilde een volgende stap zetten in zijn carrière. In 2021 startte hij een eigen kledinglijn MAX 1. Maar er was een andere partij die hier anders over dacht. Nike vond het merk van Verstappen wel erg lijken op een populaire merknaam van Nike: AIR MAX. Was er inderdaad sprake van merkinbreuk? Dat lees je in dit artikel. 

#Patentrecht #Klantcase 

De patentaanvraag van Wastoren®: met plezier de was doen

Nooit meer te hoeven bukken om de was te doen. Met als doel dat consumenten met meer plezier de was kunnen doen. Dát wilde het bedrijf Wastoren® waarmaken. De uitvinding? Een innovatief modulair kastsysteem voor de wasmachine en droger. Wij onderzochten of deze uitvinding al bestond en zorgden voor de nodige rechten. In dit artikel lees je meer over de patent aanvraag van Wastoren® en hoe wij dit beschermen.

#Patentrecht 

Unitair patent: de voor- en nadelen op een rij

Het is eindelijk zo ver! Al vele jaren wordt er over gesproken: een unitair patent. Sinds vrijdag 17 februari 2023 is het definitief. Vanaf 1 juni 2023 kan je jouw patent in 1 keer beschermen in 17 Europese landen. Maar wat zijn de kansen en risico’s van een unitair patent? Wij hebben een aantal voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

   Stel je vraag via WhatsApp