Blog #Patentrecht #Klantcase 

De patentaanvraag van Wastoren®: met plezier de was doen

Nooit meer te hoeven bukken om de was te doen. Met als doel dat consumenten met meer plezier de was kunnen doen. Dát wilde het bedrijf Wastoren® waarmaken. De uitvinding? Een innovatief modulair kastsysteem voor de wasmachine en droger. Wij onderzochten of deze uitvinding al bestond en zorgden voor de nodige rechten. In dit artikel lees je meer over de patent aanvraag van Wastoren® en hoe wij dit beschermen.

De ideale kast voor jouw wasmachine

Wastoren® biedt modulaire kastsystemen, speciaal ontworpen voor wasmachines en drogers. De kast kan geheel op maat gemaakt worden voor de bijkeuken, badkamer of wasruimte. Wastoren® biedt ook ombouwkasten voor wasmachines en drogers aan die direct leverbaar zijn. Het kastsysteem is speciaal ontworpen voor het zware wasgoed dat bestand is tegen de trillingen en het gewicht van de apparatuur.

 

Wastoren® beschermd met ons hele pakket

Via-via kwam Wastoren® naar ons toe met het idee voor een modulair kastsysteem voor wasgoed. Maar bestond dit al? Dit onderzochten wij met een patentonderzoek. In onze gespecialiseerde database vonden wij geen soortgelijke producten. Vervolgens gaven wij advies over de kans van slagen: komt de patentaanvraag erdoor of niet? De producten hebben wij volledig afgedekt met het gehele pakket aan rechten: patentrecht, merkrecht én modelrecht.

 

Continu bescherming

De producten van Wastoren® zijn beschermd binnen een aantal landen. Zij selecteerden zelf de landen waaraan zij hun producten verkopen of verwachten te verkopen in de toekomst.

 

Bovendien wordt het merk door ons bewaakt. Wanneer er andere merken worden aangevraagd die lijken op Wastoren®, geven wij de klant een seintje. In overleg met Wastoren® vragen wij of de inbreukmaker de merkaanvraag wil intrekken. Zo niet, dan kunnen wij hoogstens een oppositie tegen de merkaanvraag indienen. 

 

Jouw merk, altijd beschermd

Wij zorgen ervoor dat jouw merk beschermd is! Heb jij een unieke uitvinding bedacht? Wij adviseren graag hoe je jouw product optimaal kan beschermen. Patent aanvragen kan al binnen één dag! Neem contact op met onze experts.  

Frank Bouman

Merken- en modellengemachtigde
 

   Stel je vraag via WhatsApp