Tarieven merkrecht

Uw onderneming en diensten of producten hebben een naam, een logo of een combinatie van beide. Deze zaken samen zijn uw merk. Dit merk wijst (potentiële) kopers naar uw producten of diensten, staan symbool voor uw bedrijf en vertegenwoordigen ook zeker een monetaire waarde. Daarom is het verstandig uw merk te beschermen: door merkenrecht aan te vragen. Uiteraard zitten er kosten aan een merknaam registreren. 


CONTACT OPNEMEN

Kosten merkrecht

Uw onderneming, product of dienst is voorzien van een naam en logo. Deze zaken noemen we een merk. Een merk zorgt voor herkenbaarheid, onderscheidend vermogen en vertegenwoordigen een monetaire waarde. Het is daarom verstandig om uw merk te beschermen. Wanneer u dit niet doet, kunnen andere organisaties namelijk vergelijkbare producten op de markt brengen, onder dezelfde merknaam. Zij kunnen dan meeliften op de merknaam die u met veel inspanningen en investeringen heeft opgebouwd. Maar andere organisaties kunnen ook producten op de markt brengen met dezelfde naam, maar een compleet ander product. Daardoor kunnen er negatieve associaties met de merknaam worden opgebouwd. Allemaal redenen om een merkenrecht aan te vragen.

Merk registreren Benelux, Europa en internationaal

Voordat u uw merknaam gaat registreren is het belangrijk om te bepalen waar het merk beschermd dient te worden. Het is hierbij belangrijk om een afweging te maken tussen Europese of internationale bescherming. Veel van onze klanten kiezen voor een bescherming in de Benelux of Europese bescherming. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Kosten merknaam registreren

Aan het registreren van een merknaam zitten uiteraard kosten verbonden. De kosten van het registreren van een merk variëren enorm en zijn afhankelijk van waar u het merk registreert, via welk depot en het juridische advies. Veel van onze klanten kiezen om te beginnen voor bescherming in de Benelux of in de Europese Unie.

De kosten van een Benelux merkenrecht beginnen bij EUR 595,- excl. BTW voor een merkbescherming in één productklasse. De kosten voor een Europees merk beginnen bij EUR 1395,- excl. BTW voor een merkbescherming in 1 productklasse. Hiermee is uw merk beschermd in alle landen van de Europese Unie. Wij kijken graag samen met u naar de juiste bescherming voor uw merknaam.

Internationaal merknaam registreren

Wilt u uw product of dienst internationaal verkopen? Dan is het handig om uw merknaam internationaal te registreren. Dat kan bijvoorbeeld via een zogeheten Internationale merkregistratie op basis van het Verdrag van Madrid of het Protocol van Madrid. In tegenstelling tot de aanvraag van een Uniemerk, wordt bij het internationaal registreren uw merk per land afzonderlijk een aanvraag doorlopen. Mocht uw aanvraag in een land geweigerd worden, dan geldt dit niet direct voor de andere landen.

De kosten voor het internationaal registreren van uw merknaam zijn afhankelijk van de landen waar u deze wilt registreren. U heeft de keuze om bescherming aan te vragen via de Internationale merkregistratie dan kan dat  in meer dan 110 aangesloten landen of juist een aantal van deze landen. Daarnaast kunt u uiteraard ook rechten aanvragen in landen die geen lid zijn van het Verdrag van Madrid of het Protocol van Madrid. Dan zal er per land een aparte nationale aanvraag moeten worden opgestart.

Meer weten?

Wilt u uw merknaam registreren of wilt u advies over de kosten van een merknaam registreren? Wij helpen u graag!

Neem vrijblijvend contact op

Deze keuze is verplicht
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Invalid Input
Geef aan of je teruggebeld wil worden
Vul je email adres in
Vul hier je vraag of opmerking in
Geef uw toestemming

Merkengemachtigden

Frank Bouman

Merken- en modellengemachtigde

Jetske Zandberg

Merken- en modellengemachtigde

Wiepie van den Berg

Merken- en modellengemachtigde

Henk-Jan Vazquez

Merken- en modellengemachtigde

Pim Attema

Merken- en modellengemachtigde

Altijd bescherming binnen één dag

Altijd bescherming binnen één dag

Alle expertise in huis

Alle expertise in huis

Persoonlijk advies en contact

Persoonlijk advies en contact

   Stel je vraag via WhatsApp