Werkwijze

Inaday biedt u de unieke mogelijkheid om binnen één werkdag uw merk, uitvinding, logo, product, dienst of een goed idee te beschermen. Hiervoor leveren wij onderzoeks- en registratiediensten en adviseren wij u hoe u alles optimaal kunt registreren. Deze bescherming kan bestaan uit drie actief aan te vragen rechten; octrooirecht, merkenrecht en modelrecht, of een combinatie van deze drie mogelijkheden. Onze ervaren adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden van bescherming van uw product of idee door middel van patenten, merken, octrooien en modellen. Hieronder leest u onze werkwijze. Zie ook ons artikel: “Wat is het verschil tussen patent en octrooi?

 

Snel geregeld in 3 stappen

1

Stap 1: neem contact met ons op

De eerste stap van de werkwijze is dat u contact kunt leggen met ons via telefoon, Whatsapp, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier. In het eerste contact stellen wij vast wat de meest geschikte manier van beschermen is. Daarbij is het van belang dat u in elk geval kort uitlegt wat u wilt beschermen, zodat wij u snel kunnen adviseren over de mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook op onze vestigingen in Enschede of Heerenveen langskomen.

2

Stap 2: bevestiging van de opdracht

Wanneer duidelijk is welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren, sturen wij u per e-mail een opdrachtbrief. In deze opdrachtbrief geven wij aan welke werkzaamheden wij voor u kunnen verrichten en wat dit kost. De opdrachtbrief zal vergezeld gaan van een voorschotfactuur. De betaling hiervan beschouwen wij als uw definitieve opdracht.

In deze stap vragen wij ook om inhoudelijke informatie, zoals naam en adres van de persoon of rechtspersoon die het recht gaat verkrijgen. Daarnaast vragen wij informatie over het product waarvoor bescherming gewenst is, zoals afbeeldingen en nadere toelichtingen.

3

Stap 3: bescherming van uw merk, product en/of dienst

Zodra wij uw definitieve opdracht ontvangen hebben, zorgen wij ervoor dat de werkzaamheden binnen één werkdag zijn uitgevoerd. Zie ook ons artikel: “In één dag: hoe is het mogelijk ?”. Dit betekent voor een merkbescherming, dat we binnen een dag het merk geregistreerd hebben. Voor een modelbescherming of octrooibescherming betekent dit dat u binnen één dag het concept van de aanvraag per e-mail ontvangt. Na uw akkoord kan de aanvraag voor de modelbescherming of de octrooibescherming binnen 1 à 2 uur zijn ingediend.

Altijd bescherming binnen één dag

Altijd bescherming binnen één dag

Alle expertise in huis

Alle expertise in huis

Persoonlijk advies en contact

Persoonlijk advies en contact

   Stel je vraag via WhatsApp