Blog #Patentrecht 

Een deskundig advies is essentieel bij een patentonderzoek

Een patentonderzoek kan tegenwoordig eenvoudig online uitgevoerd worden. Twee veel gebruikte databases zijn

Google Patents” en “Espacenet“. Met enkele zoekwoorden vindt je snel duizenden publicaties, waardoor je al snel door de publicaties je eigen uitvinding niet meer ziet. Gelukkig geldt nog steeds: oefening baart kunst. En als je bedreven bent in het zoeken in de databases, kun je in enkele uren een aantal publicaties vinden, die in de buurt van je uitvinding komen. Misschien vind je wel een publicatie, die bijna 1 op 1 je uitvinding beschrijft.

Maar wat voor impact hebben die gevonden publicaties op de mogelijkheden voor bescherming van je uitvinding? Daar komt onze expertise om de hoek kijken !

Alleen wanneer je ruime ervaring hebt in het verdedigen van patenten bij verschillende octrooiverlenende instanties, zoals het Europees Octrooibureau of het Amerikaanse Octrooibureau, weet je welke details van een publicatie er voor kunnen zorgen dat je niet of juist wel een patent kunt verkrijgen. Met deze kennis en ervaring kijken wij naar de publicaties tijdens een patentonderzoek, waardoor we snel de relevantie publicaties kunnen selecteren en kunnen adviseren of een bescherming op je uitvinding mogelijk is en wat er dan precies van je uitvinding beschermd zal zijn.

Ons deskundige advies helpt dan ook bij het beslissen of de kosten voor een patentaanvraag de moeite waard zijn of niet. En bedenk dat wij ons uiterste best doen een goed advies te geven. Wij vertellen namelijk het liefst aan het eind van de patentverleningsprocedure dat het patent verleend gaat worden.

Nieuwsgierig of ook jouw uitvinding te beschermen is ? Neem dan contact met ons op.

Bas-Jan 't Jong

Octrooigemachtigde
 

   Stel je vraag via WhatsApp