Blog #Patentrecht #Klantcase 

Innovatief bouwen: trillingsvrije techniek van Stienstra & van der Wal

Er wordt steeds meer binnenstedelijk gebouwd, waarbij de bouw zo min mogelijk overlast wil veroorzaken. Daardoor is er steeds meer vraag naar trillingsvrij bouwen. Het aanbrengen van funderingspalen (heien) zorgt voor veel trillingen en geluidsoverlast. Onze klant Stienstra & van der Wal kwam met een nieuwe techniek waar wij een patent voor hebben verzorgd. Benieuwd naar hun innovatieve oplossing? Lees het hier!

 

Duurzaam en innovatief bouwen

Stienstra & van der Wal is een familiebedrijf gespecialiseerd in Waterbouw werken met een focus op langer termijn oplossingen. Zij zijn bezig met het ontwikkelen van diverse innovaties die hun werkzaamheden beter en sneller maken. Bovendien heeft de organisatie aandacht voor het milieu en de leefomgeving. Dit tonen zij dan ook in hun nieuwste innovatie waar wij een patentaanvraag voor hebben verzorgd.

 

Innovatieve heimethode van Stienstra & van der Wal

Bij heien ontstaan er veel trillingen en geluid. Daarnaast is hier een zware machine voor nodig om met voldoende kracht de palen de grond in te slaan. Stienstra & van der Wal mocht een project uitvoeren voor Royal Huisman in een bestaande bedrijfshal langs het water. Een lastige locatie om te komen met een zware machine.

Stienstra & van der Wal heeft via Inaday een patent aangevraagd voor een nieuwe techniek die zij hebben toegepast in dit project. Stienstra gebruikte kracht uit de grond om de reactiekracht van het drukken op te vangen. Ze creëerden een vasthoudpunt door eerst één voor één damwanddelen in de grond te drukken. De gezamenlijke damwanddelen gebruiken ze als vasthoudpunt voor het in de grond drukken van een betonpaal. Deze gezamenlijke damwanddelen hebben meer kracht nodig om er gezamenlijk uit getrokken te worden, dan de kracht die nodig is om één enkel damwanddeel in de grond te drukken. Hierdoor is het een geschikt vasthoudpunt voor een lichtere en elektrisch aangestuurde machine die vastgemaakt is aan het vasthoudpunt en zo een betonpaal in de grond kan drukken. 

 

Van idee naar bescherming

Deze duidelijk en innovatieve methode mochten wij voorzien van een patentrecht. Stienstra & van der Wal heeft voortgeborduurd op een bestaande techniek en kwamen met een nieuwe oplossing. Het was een verstandige keuze om deze techniek te beschermen met een patent. Zo zorgen zij ervoor dat anderen niet zonder hun toestemming dezelfde of een vergelijkbare oplossing op de markt mogen brengen.

 

Een patentrecht voor jouw idee

Heb jij ook een innovatieve oplossing bedacht binnen jouw organisatie? Bescherm jouw idee met een patentrecht! Het idee moet voldoen aan drie eisen: nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Wil je zeker weten dat jouw idee voldoet aan deze eisen? Wij onderzoeken jouw patent. Neem contact op met onze octrooigemachtigden

 Neem contact op

 

Bas-Jan 't Jong

Octrooigemachtigde
 

   Stel je vraag via WhatsApp