Heb ik een merkregistratie nodig voor Bol.com of Amazon?

Als beginnende ondernemer kan het interessant zijn om jouw producten te gaan verkopen via partnerplatforms zoals Bol.com of Amazon. Op deze manier heb je een (extra) online winkel zonder opstartkosten en ben je snel vindbaar onder miljoenen klanten! Maar het is belangrijk om jouw productinformatie te beschermen. De producten die je aanbiedt, moeten voldoen aan de merkrichtlijnen van het platform. Hieronder valt ook een registratie bij het merkenregister in de Benelux of Europese Unie voor de juiste klasse(n). Je moet dus kunnen aantonen dat jij eigenaar bent van de merknaam die jij gebruikt. Vervolgens meld je jouw merkregistratie aan bij Bol.com of Amazon.

Wat gebeurt er al ik mijn merk niet laat registreren voor Bol.com?

Wanneer jij je merk niet registreert, loop je het risico dat Bol.com je listings niet goed keurt. Daarnaast loop je het risico inbreuk te maken op een merk van iemand anders. Benieuwd wat dit betekent? Lees onze blog over de risico’s en procedure van merkinbreuk.

Mijn merkregistratie wordt geweigerd! Wat nu?

Het kan voorkomen dat Bol.com of Amazon een merkregistratie die je hebt gedaan weigert, bijvoorbeeld omdat er teveel beeldelementen (logo’s) in zitten of omdat je het merk niet voor de juiste klassen hebt geregistreerd. Een merkregistratie komt in een vol merkenregister, het is dus belangrijk dat het goed doorzoekbaar blijft. Daarom worden alle woordelementen die in een merk te zien zijn, geregistreerd in het systeem. Dit kan wel eens verkeerd gaan bij logo’s omdat je daar bijvoorbeeld een extra afkorting, slogan of domeinnaamextensie (.nl) in hebt zitten. Het is dan ook goed om vooraf te checken hoe je het merk precies neer zet in de merkregistratie, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. We kunnen je daarbij uiteraard helpen

   Stel je vraag via WhatsApp