Wat is een octrooi?

Een octrooi is een eigendomsrecht dat uw uitvinding, technisch product of proces beschermt tegen anderen die uw eigendom willen namaken of verkopen. De termen octrooi en patent hebben dezelfde betekenis, maar toch worden ze nog wel eens door elkaar gehaald. Zie ook ons artikel: “Wat is het verschil tussen patent en octrooi?“.

Bij het aanvragen van een octrooi dient u rekening te houden met de volgende drie voorwaarden: inventiviteit, nieuwheid en industriële toepasbaarheid. Dit betekent dat uw uitvinding nergens ter wereld openbaar is gemaakt, noch door u zelf noch door iemand anders, uw uitvinding een vindingrijke oplossing is en echt gemaakt moet kunnen worden.

Een octrooi is een nationaal recht en beschermt uw uitvinding of technisch product voor maximaal 20 jaar. Voor € 4380,- exclusief btw kunt u al een Nederlands octrooi aanvragen.  Voor meer informatie over indiening in andere landen of het verdere verloop van een Europese octrooiaanvraag kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

   Stel je vraag via WhatsApp