Blog #Merkrecht #Klantcase 

De ultieme race-ervaring van Racesquare volledig beschermd

Altijd al willen weten hoe het is om een Formule-1 coureur te zijn? Onze klant Racesquare biedt een unieke realistische ervaring. Wij zorgden voor een merkrecht, waaronder de bescherming van hun slogans. Benieuwd hoe wij dit hebben gedaan? Lees het in dit artikel!

Wie is Racesquare?

Racesquare laat deelnemers ervaren hoe het is om een Formule 1-coureur te zijn. Dit doen zij met high end race simulators die een virtuele race zo realistisch mogelijk maken. De 4D-elementen zoals rook, lichteffecten en koptelefooncommunicatie zorgen ervoor dat de ervaring levensecht voelt! De ervaren racemarshall begeleidt iedere race en stelt de apparatuur af naar jouw wens en niveau.

 

Volledige merkbescherming voor Racesquare

Racesquare is een groeiend bedrijf. Zeker sinds de enorme populariteit van Formule 1 met het succes van Max Verstappen. We hebben diverse merkonderdelen voor Racesquare vastgelegd. Namelijk het woord “Racesquare”, het logo, het merkicoon – de R – en hun slogans. Racesquare wilde uiteraard graag hun eigen identiteit houden. Daarom was het de uitdaging om goed te kijken wat er mogelijk was op het gebied van merkregistraties.

 

Twee beschermde slogans

De slogans “The Ultimate Race Experience” en “The Battle is On!” zijn dus vastgelegd door Racesquare. Het beschermen van een slogan is niet altijd even makkelijk. Het hangt er namelijk ook van af voor welke voorziening je de slogan gebruikt. De slogan moest daarvoor onderscheidend genoeg zijn binnen de branche amusement en sport.

 

Wanneer bescherm je een slogan?

Een slogan vastleggen is niet altijd gebruikelijk, maar wel aan te raden. Zeker wanneer je in veel communicatie uitingen gebruikmaakt van de slogan. Het promoten van je merk is een investering. Het zou zonde zijn als een ander merk meelift op de bekendheid die jouw merk heeft opgebouwd.

Zeker wanneer jouw bedrijf groeiende is en meerdere vestigingen opent, is het aanbevolen om een slogan als merkregistratie vast te leggen. Zonder een merkregistratie kan je helaas de controle kwijtraken. Hierdoor mag bijvoorbeeld een gelijkwaardige organisatie in een andere regio of plaats dezelfde slogan gebruiken.

Lees ook: kan ik een slogan beschermen?

 

Jouw merk volledig beschermen?

Wij zorgen ervoor dat jouw merk beschermd is! Wil jij ook meer zekerheid? Wij adviseren je graag hoe je jouw merk optimaal kan beschermen. Neem contact op met onze experts.

 Neem contact op

 

Frank Bouman

Merken- en modellengemachtigde
 

   Stel je vraag via WhatsApp