Ben ik verplicht om bescherming aan te vragen?

Nee, om je product op de markt te brengen is het niet verplicht om bescherming aan te vragen.

Wel is het raadzaam bescherming aan te vragen als dit mogelijk is. Zonder bescherming geef je over het algemeen je idee vrij. Dit heeft tot gevolg dat anderen vrijwel altijd iets soortgelijks mogen doen als datgene wat jij bedacht hebt. Door het aanvragen van bescherming kun je de kans dat dit gebeurt drastisch beperken. Wanneer je veel tijd en moeite hebt gestoken in de ontwikkeling van een nieuw product of concept, dan zou het zonde zijn als anderen daar zonder veel moeite mee aan de haal gaan. Bovendien zullen eventuele financiers doorgaans eerder bereid zijn om geld in de ontwikkeling van een product zijn te steken als daarop bescherming is aangevraagd.

Met een beschermingsaanvraag kun je maximaal 20 jaar bescherming krijgen voor technische ideeën, maximaal 25 jaar voor modellen of in principe eindeloos voor merken. Hoewel voor het aanvragen van bescherming investeringen nodig zijn, krijg je er een monopolie op de markt voor terug, wat je aanzienlijke financiële voordelen kan opleveren!

Wil je meer weten over het aanvragen van bescherming, of heb je vragen over de beste strategie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

   Stel je vraag via WhatsApp