Tarieven patentrecht

Hieronder vindt u onze vaste tarieven voor het laten uitvoeren van een patentonderzoek en voor het aanvragen van patent in Nederland en Europa.

Wanneer u vrijblijvend advies wenst over de beste strategie, neem dan contact met ons op.

Nieuwheids- onderzoek

€ 1045,-


  Aanvragen

  Kosten patent aanvragen

  v.a. € 4380,-


   Aanvragen

   Kortingen voor

   startende ondernemers


    Aanvragen

    Patent tarieven

    Patent geeft de uitvinder van een technische product of proces het eigendomsrecht op deze uitvinding. De unieke technische ideeën van een uitvinding worden met patentrecht beschermd en anderen mogen de uitvinding zonder toestemming niet gebruiken, verkopen, invoeren of namaken. Met patentrecht bent u vrij om uw idee of product wereldwijd te laten zien, te verkopen, contact te leggen met andere partijen zonder dat uw bescherming in gevaar komt. 

    De overheidsinstantie Octrooicentrum Nederland (OCNL) heeft drie belangrijke eisen waar een uitvinding aan moet voldoen. Om een patent aan te vragen en te krijgen moet de uitvinding nieuw, inventief en industrieel toepasbaar zijn. Als het aan deze drie eisen voldoet kan het patent verleend worden door het OCNL.

    Wat zijn de tarieven van een patent?

    Bij Inaday vraagt u een Nederlandse patentbescherming aan voor € 4.380,- exclusief BTW. Dit is inclusief een advies over het rapport van het officiële nieuwheidsonderzoek. De patentaanvragen voldoen aan alle hoge eisen van de Orde van Octrooigemachtigde. 

    Voor startende ondernemers hebben wij speciaal kortingsvouchers om hen een duwtje in de rug te geven. Kijk voor de details op: Searchvoucher (€ 810,- ex. BTW) en Innovatievoucher (€ 3350,- ex. BTW)

    Benieuwd naar de specifieke tarieven van een patent? Gebruik onze Patent Kostencalculator voor een snel overzicht gebaseerd op uw wensen.

    Stappenplan aanvragen patent

    Hieronder worden de stappen voor het aanvragen van een patentrecht verder gespecificeerd. 

    1. Kennismaking

    In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor in Enschede of Heerenveen, of via telefoon of videoverbinding, bespreken wij samen met u of uw uitvinding in aanmerking komt voor patentbescherming. Tijdens het gesprek kunt u ons uw uitvinding toelichten, bijvoorbeeld aan de hand van een prototype, filmpje, een schets of alleen een mondelinge uitleg. Wij blijven in elk geval net zo lang vragen stellen tot we door hebben, waar het om gaat.

    2. Oriënterend nieuwheidsonderzoek

    Een oriënterend nieuwheidsonderzoek kan gedaan worden om inzicht te verkrijgen of uw uitvinding in aanmerking komt voor de patent aanvraag. Bij dit onderzoek wordt door ons in een gespecialiseerde database gezocht naar publicaties op het gebied van de uitvinding en een inschatting gegeven van de mogelijkheden voor een patentaanvraag van uw uitvinding. De kosten voor een optioneel oriënterend nieuwheidsonderzoek zijn € 1045,- exclusief BTW.

    3. Patentaanvraag schrijven

    Voordat een patentrecht aangevraagd kan worden, dient een patentaanvraag geschreven te worden. Een patentaanvraag bestaat uit een omschrijving waarin de stand van techniek en de uitvinding wordt uitgelegd. Het schrijven van de tekst is specialistenwerk en doen wij voor u op basis van de informatie, die we van u krijgen. Inaday is een specialist met jarenlange ervaring in het aanvragen van patentrecht. Wij kunnen uw aanvraag zelfs binnen één werkdag schrijven, wanneer dit nodig is. Zie voor vragen ons artikel :“In één dag: hoe is het mogelijk?”. De tarieven voor het schrijven van een patentaanvraag zijn als volgt:

    • € 5.250,- exclusief BTW bij een levertijd voor het eerste concept van 1 werkdag
    • U krijgt 10% korting, indien we het eerste concept in 3 werkdagen mogen aanleveren (€ 5250,- minus 10% korting = € 4.725,-)
    • U krijgt 20% korting, indien we het eerste concept in 10 werkdagen mogen aanleveren (€ 5.250,- minus 20% korting = € 4.200,-)

    4. Patentaanvraag indienen

    Zodra u akkoord bent met de tekst van de patentaanvraag, wordt het patent aangevraagd bij het Nederlandse Octrooicentrum of de Europese octrooiraad. De tarieven voor het indienen van een patentaanvraag zijn als volgt:

    • € 180,- bij het Nederlandse Octrooicentrum (inclusief een officieel nationaal nieuwheidsonderzoek)
    • € 874,- bij het Nederlandse Octrooicentrum (inclusief een officieel internationaal nieuwheidsonderzoek)
    • € 1520,- bij het Europees Octrooibureau  (inclusief een officieel internationaal nieuwheidsonderzoek)

    Direct beschermd

    Vanaf het eerste moment dat uw patentaanvraag is ingediend, is uw uitvinding beschermd. Na het indienen heeft u een jaar de tijd om de potentie van uw uitvinding te onderzoeken en verdere bescherming te regelen. De bescherming is wereldwijd geldig, mits u binnen één jaar verdere aanvragen indient in de verschillende landen. 

    Het Octrooicentrum of het Octrooibureau heeft het rapport van het officiële nieuwheidsonderzoek na 6 tot 9 maanden beschikbaar. Inaday rapporteert dit aan u en adviseert u over welke bescherming mogelijk is voor uw uitvinding op basis van de ingediende patentaanvraag. De kosten van deze rapportage zijn:

    • EUR 940,- exclusief BTW voor het rapporteren van en adviseren over het rapport van het officiële nieuwheidsonderzoek.

     

    Meer weten over patent tarieven?

    U kunt al voor € 4.380- exclusief BTW een Nederlands patent aanvragen. Voor indiening in andere landen of het verdere verloop van een Europese patentaanvraag neem contact met ons op.

    Wil u meer informatie over de tarieven van een patent? In een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor in Enschede of Heerenveen kijken we samen met u of uw uitvinding in aanmerking komt voor patentbescherming en wat het verdere proces zal worden. 

    Patent registreren

    U heeft een uitvinding gedaan, een geweldig idee, of een bestaand product verbeterd en daarvoor wilt u patent aanvragen. Met een patentaanvraag kunt u technische ideeën vastleggen mits ze nieuw en inventief zijn. Door een patent te registreren zorgt u er voor dat u een claim op de wereld legt, zodat u vrij bent uw idee of product te laten zien, te verkopen, contacten te leggen met andere partijen, zonder dat uw verdere bescherming in gevaar komt.


    Neem vrijblijvend contact op

    Medewerkers

    Bas-Jan ’t Jong

    Octrooigemachtigde

    Maurits de Jong

    Octrooigemachtigde
    Altijd bescherming binnen één dag

    Altijd bescherming binnen één dag

    Alle expertise in huis

    Alle expertise in huis

    Persoonlijk advies en contact

    Persoonlijk advies en contact

    × Stel je vraag via WhatsApp